Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου μιλά για την εμπειρία του με τον Junior Achievement Κύπρου

Start adding items to your reading lists:
or
Save this item to:
This item has been saved to your reading list.

Jun 09, 2016

Ο κ. Ευγένιος Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου, μιλά για τον καθοριστικό και νευραλγικό ρόλο του JA Κύπρου στην εκπαίδευση των νέων και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη της χώρας.

Πώς προέκυψε η απόφαση να γίνει η PwC Κύπρου εταίρος του JA Κύπρου; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την πρώτη χρονιά της συνεργασίας;

Ευγένιος Ευγενίου: Στην PwC πιστεύουμε ότι η καλλιέργεια της νεανικής επιχειρηματικότητας αποτελεί ουσιαστικό εργαλείο για την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης. Είμαστε επομένως ιδιαίτερα περήφανοι που συνεργαζόμαστε με το Junior Achievement και συμβάλλουμε με την τεχνογνωσία που διαθέτουμε ως οργανισμός, στις προσπάθειες του. Η φετινή χρονιά της συνεργασίας μας ολοκληρώθηκε αφήνοντας σε όλους μας στον οργανισμό τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά και την χαρά της προσφοράς. Οκτώ μέλη της PwC παρείχαν εθελοντική στήριξη και καθοδήγηση σε ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την ανάδειξη της κορυφαίας μαθητικής επιχείρησης της χρονιάς. Περισσότερα από 100 μέλη του οργανισμού «αγκάλιασαν» τη μικρή εμπορική έκθεση που διοργανώσαμε ειδικά για τις ομάδες στα γραφεία μας, κατά την διάρκεια της οποίας οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους και να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Πώς αξιολογείτε την επίδοση των μαθητών-επιχειρηματιών; Βλέπετε ανάμεσά τους τούς μελλοντικούς πελάτες ή τα μελλοντικά στελέχη της PwC;

Ευγένιος Ευγενίου: Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα με εξέπληξαν ευχάριστα με τις φρέσκιες ιδέες τους, το πάθος και την αφοσίωση τους, αλλά κυρίως με την ευρηματικότητα και την ωριμότητα που διέκρινε τις παρουσιάσεις τους. Ως κριτής στην τελετή βράβευσης του Διαγωνισμού «Επιχείρηση της Χρονιάς» 2016, έχω να σας πω ότι στο σύνολό τους οι ιδέες που παρουσιάστηκαν, ήταν πολύ ολοκληρωμένες και εντυπωσιακές. Ευχή και επιθυμία μου είναι όλα αυτά τα παιδιά να συνεχίσουν με την ίδια όρεξη, το ίδιο πάθος και μεράκι την επιχειρηματική τους δράση, και πιστέψτε με θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή μας να αποτελέσουν τους αυριανούς πελάτες η τα μελλοντικά στελέχη μας.

Σε ποιον βαθμό θεωρείτε ότι ο οργανισμός JA Κύπρου επιτυγχάνει την αποστολή του να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στο σχολείο και την αγορά εργασίας;

Ευγένιος Ευγενίου: Θεωρώ ότι ο οργανισμός JA Κύπρου μέσα από την εξειδίκευση και την εμπειρία του, έχει βρει τον τρόπο να τραβήξει την προσοχή των νέων ανθρώπων ώστε να δοκιμάσουν κάτι νέο και να δουν στην πράξη πώς υλοποιείται μια επιχειρηματική ιδέα και με ποιο τρόπο λειτουργεί και αναπτύσσεται μία επιχείρηση. Είναι πολύ σημαντικό, κατά την άποψή μου, οι νέοι μας να ζήσουν την εμπειρία της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, να αναπτύξουν τις ανάλογες δεξιότητες και να εξετάσουν και άλλες επιλογές για το μέλλον τους. Ο οργανισμός JA Κύπρου χρειάζεται σωστή στήριξη από όλους εμάς αλλά και από την πολιτεία, για να επιτύχει το πολύτιμο έργο του. Μόνο έτσι θα δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον που θα επιτρέψει στους νέους μας να μετουσιώσουν τη σκέψη τους σε πράξη. Και μόνο με τη συνεργασία όλων των φορέων, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις σωστές υποδομές για να μπορέσει να τελεσφορήσει αυτή η προσπάθεια και η χώρα μας να αναπτύξει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όπως αυτό της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Ποια συμβουλή θα θέλατε να δώσετε στην ομάδα που θα ταξιδέψει στη Λουκέρνη για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό;

Ευγένιος Ευγενίου: Να πιστέψουν στον εαυτό τους και σε αυτό που κάνουν, και να απολαύσουν αυτήν τη μοναδική εμπειρία!

Τελικά, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχημένης επιχειρηματικής δραστηριότητας;

Ευγένιος Ευγενίου: Να έχεις μια καλή ιδέα, μια σωστή δομή στην εταιρεία σου, ικανούς συνεργάτες και να μην φοβάσαι να τολμήσεις. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους!

Contact us

Konstantina Logotheti

Director - Marketing & Communications, PwC Cyprus

Tel: +357-22555108

Follow us