Συνέντευξη της Χάρις Αναστασιάδου στην "Καριέρα" του Φιλελευθέρου

Start adding items to your reading lists:
or
Save this item to:
This item has been saved to your reading list.

22/10/18

Ποια είναι η κρισιμότερη ερώτηση που απευθύνετε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης;

Στην PwC, η συνέντευξη εργασίας είναι πολύπλευρη, με ένα αριθμό κρίσιμων ερωτήσεων ανάλογα με την κάθε θέση. Το αποτέλεσμα κρίνεται από τις συνολικές απαντήσεις και τη συνολική εικόνα του κάθε υποψηφίου, παρά από την απάντηση του σε μια και μόνο ερώτηση.

Επιπλέον, είναι αναμενόμενο ότι ο κάθε υποψήφιος προετοιμάζεται καλά για να απαντήσει μια σειρά κοινών ερωτήσεων. Έτσι, οι ερωτήσεις που μας βοηθούν να δούμε ακόμα πιο καθαρά τις δυνατότητες ή τις αδυναμίες του κάθε υποψηφίου είναι συχνά εκείνες που δεν περιμένει να ακούσει.

 

Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι υποψήφιοι στις συνεντεύξεις;

Ένα σημείο που δυσκολεύει κάποιους υποψήφιους στη συνέντευξη εργασίας είναι η δυνατότητα τους να συνδέσουν επιτυχώς το τι ψάχνουμε για τη συγκεκριμένη θέση με το προσωπικό τους προφίλ, εμπεριστατωμένα και μέσα από παραδείγματα.

Πιο συγκεκριμένα, ένα υποψήφιος μπορεί να πιστεύει ότι είναι σημαντικό για μια θέση να είναι λεπτολόγος, αλλά να μην είναι σε θέση να δώσει παραδείγματα που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

 

Τι θα συμβουλεύατε έναν νέο που μπαίνει τώρα στην αγορά εργασίας;

Η συμβουλή μου για κάθε νέο που μπαίνει τώρα στην αγορά εργασίας, είναι να μελετήσει καλά τις ευκαιρίες που έχει για εργοδότηση σε σχέση με τις εμπειρίες και τα προσόντα του, και να αιτηθεί για όσες περισσότερες θέσεις μπορεί, έτσι ώστε να διευρύνει τις εμπειρίες του σε προσωπικές συνεντεύξεις και κατ’ επέκταση να αυξήσει τις πιθανότητες του για εργοδότηση.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να μιλήσει με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται αυτήν τη στιγμή στο επάγγελμα που θέλει να ακολουθήσει. Ακόμα, είναι καλό να μιλήσει με επαγγελματίες που εργάζονται στον συγκεκριμένο οργανισμό, στον οποίο θέλει να “χτυπήσει την πόρτα”.

 

Ποια είναι τα σημαντικότερα εφόδια που πρέπει να διαθέτει ένας υποψήφιος για μία εταιρία του κλάδου σας;

Στην PwC, εργοδοτούμε απόφοιτους και επαγγελματίες που εξειδικεύονται σε ένα πολύ μεγάλο φάσμα εργασιών όπως η τεχνολογία, η μηχανολογία,  η νομική, η λογιστική, τα οικονομικά, οι επιστήμες, τα κτηματομεσιτικά κτλ.

Έτσι, εκτός από την εξειδικευμένη τεχνική γνώση του κλάδου τους, ψάχνουμε για υποψηφίους που είναι ενθουσιώδεις, εργατικοί, ομαδικοί, επικοινωνιακοί και ευέλικτοι, έτσι που να μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον που εξελίσσεται διαρκώς.

 

Ποιο στοιχείο θα σας έκανε να απορρίψετε άμεσα ένα CV;

Το βιογραφικό σημείωμα είναι η πρώτη εντύπωση που μας δίνει ο υποψήφιος και μπορεί να μας δώσει αρκετή πληροφόρηση για τον τρόπο που χειρίζεται το γραπτό λόγο, την κριτική του ικανότητα να μεταφέρει τις πιο σημαντικές πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να αξιολογήσουμε την αίτησή του, τη ροή της σκέψης του και την δυνατότητα του να χειριστεί το λογισμικό εργαλείο που έχει χρησιμοποιήσει για να γράψει το CV του.

Έτσι, εάν η εικόνα που παρουσιάζει ένας υποψήφιος μέσα από το CV του υστερεί σημαντικά σε ένα από τα πιό πάνω σημεία, αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος για απόρριψη.

Contact us

Konstantina Logotheti

Director - Marketing & Communications, PwC Cyprus

Tel: +357-22555108

Contact us

Konstantina Logotheti

Director - Marketing & Communications, PwC Cyprus

Tel: +357-22555108

Contact us

Konstantina Logotheti

Director - Marketing & Communications, PwC Cyprus

Tel: +357-22555108

Follow us